понедельник, 12 ноября 2012 г.

Як вибрати антену? Зовнішні, кімнатні і супутникові телевізійні антени


Як вибрати антену? Зовнішні, кімнатні і супутникові телевізійні антени


Телевізійна антена - це, звичайно ж, побутової прилад не найпершої необхідності. Вона потрібна в тих випадках, коли з якихось причин нас не влаштовує якість прийому колективної антени, або ж просто немає іншої можливості прийняти сигнал на телевізор. Саме тоді постає питання про покупку домашньої антени, щоб насолоджуватися улюбленими телепередачами. Зрозуміло, якщо ви маєте можливість підключити кабельне цифрове телебачення, то обов'язково скористайтеся цим, і можете не витрачати час на прочитання даної статті. У ній я розповім про те, як вибрати антену для вашого телевізора в тому випадку, коли відсутня інша можливість прийняття сигналу.

Ні для кого не секрет, що на сучасному ринку представлена ​​величезна кількість різних моделей ТБ-антен. Тому вибрати найбільш відповідну модель саме для вас, стає ще важче. Потрібно обов'язково враховувати індивідуальні параметри і особливості прийому сигналу в тому місці, де перебуваєте ви і ваш телевізор.

Зовнішня телевізійна антена


На вибір телевізійної антени впливають такі фактори:

- Пряма видимість на телевізійну вишку і віддаленість від неї;
- Наявність перешкод (висотні будівлі, високовольтні лінії і т.п.), які негативно впливають на прийом сигналу;
- Низина між точкою розташування телевежі і антеною;
- Частотний діапазон, якість і рівень сигналу, переданого самим телецентром (телевежею).

Як ви вже змогли зрозуміти, для якісного прийому вкрай важливо наявність прямої видимості на телецентр з того місця, де розміщена антена. Якщо відсутні будь перепони і фактори, що створюють перешкоди, то вам буде цілком достатньо звичайної пасивної ТВ-антени (без підсилювача). Врахуйте, що підсилювач не зможе забезпечити кращий прийом, ніж пасивна антена, яка знаходиться вище всіх перепон на шляху сигналу (на даху будівлі, наприклад).


Телевізійна антена Hama 44299

Чим далі від телевежі розташована антена, тим вище природне затухання сигналу в атмосферних шарах. Навіть, якщо враховувати, що на шляху сигналу немає ніяких перепон, але вишка знаходиться на відстані вище 50 кілометрів, то краще вибирати телевізійну антену з підсилювачем як вбудованим, так і з щоглових.

Зворотний бік. Якщо антена встановлена ​​в безпосередній близькості від джерела телесигналу, то, як правило, сильний сигнал може давати деякі спотворення зображення і звуку. Тут вам зможе допомогти пристрій, що ослабляє сигнал - атенюатор.

В умовах високих перешкод в створі прийому, в протилежному прийому напрямку або низини між точкою установки антени і телевежею буде реалізовуватися відбитий сигнал, який виллється у двоїння зображення на екрані вашого телеприймача. Якщо ж відбитий сигнал виявиться дуже сильним, то може відбутися зрив синхронізації, і перегляд телепередач стане практично неможливим. У такій ситуації слід встановлювати комплекс антен з гарним захисним дією, з підвищеним коефіцієнтом підсилення і з вузькою діаграмою спрямованості.

Напевно, кожен з вас знає, що будь ТБ-канал має свою власну частоту мовлення в метровому або дециметровому діапазоні. І перші канали (метрові - «Перший канал», «Росія», «НТВ» і т.п.) мають більш потужним сигналом. Прийом обох діапазонів забезпечать усехвильові антени. Але якщо у вашому будинку колективна антена встановлена ​​і приймає всі, крім дециметрових каналів, тоді можна купити дециметрову (ДМВ) антену.


Телевізійна антена Vitek VT-3856

Кімнатна телевізійна антена


Зрозуміло, ТВ-антени бувають не тільки зовнішніми, але і кімнатними. І, звичайно ж, кімнатна антена дещо гірше приймає сигнали, ніж винесена назовні. Але все ж вона цілком може забезпечити достатньо хороший прийом сигналу, якщо ви і ваш телевізор перебуваєте в зоні впевненого прийому. Кімнатні антени для телевізора недорогі в ціні, легко переносяться і легко підключаються. Полегшити настроювання сигналу здатна активна антена, яка має вбудований підсилювач.

Телевізійна супутникова антена


Супутникова антена завжди виручить при сильній віддаленості від телевежі і в умовах складного рельєфу. З такою антеною ви гарантовано отримаєте високу якість сигналу і безліч каналів на вибір. Послабити такий сигнал під силу тільки дуже сильним природним опадам і негоді.

На цьому, мабуть, все.

Комментариев нет:

Отправить комментарий