четверг, 15 ноября 2012 г.

Як вибрати медленноварку? Настільний електроприлад для ніжного м'яса і дуже смачною каші


Як вибрати медленноварку? Настільний електроприлад для ніжного м'яса і дуже смачною каші


Напевно, багато хто з вас знають і користуються скороварки. І лише мала кількість людей знають про існування медленноварок. Як випливає з назви, медленноваркі призначені для більш тривалого приготування продуктів. Медленноварку ще іноді називають долговаркой, а на заході - "crock pot" або "slow cooker", що в перекладі означає "як у глиняному горщику" або "повільна грубка". За допомогою медленноваркі можна легко приготувати джем або варення, робити рагу, печеню або холодець.



Медленноварка Kenwood CP-658

Медленноварка являє собою, як правило, керамічний горщик з кришкою. Продукти готуються в ній при дуже низькій температурі. М'ясо в медленноварке стає неймовірно м'яким, каша ніжною, а рагу - дивно смачним.
Звична багатьом скороварка створює надлишковий тиск усередині ємкості, медленноварка ж повністю імітує справжню російську піч. Медленноварка здатна розм'якшувати жорсткі волокна. Це вельми корисна якість, якщо у вашій родині є маленькі діти або люди похилого віку. Крім того, якщо хтось з вас страждає хворобами шлунково-кишкового тракту, то без медленноваркі вам ніяк не обійтися. Медленноварка зберігає і структуру овочів.

На що звернути увагу, купуючи медленноварку

Майже всі медленноваркі, представлені на ринку, мають таймер і регулятор температури. Це дуже зручно, оскільки дозволяє підлаштувати процес приготування під той чи інший рецепт.

Матеріал


Корпус з нержавіючої сталі є найбільш прийнятним, а от для кришки кращим буде жароміцне скло.
Нагрівальні елементи повинні бути прихованими і розташовуватися не тільки по дну, але і по стінках приладу. Якщо ви купите медленноварку з нагрівальним елементом, який проходить по дну приладу, то приготуйтеся до того, що на приготування їжі у вас піде значно більше часу. М'ясо може і зовсім приготуватися неналежним чином. Крім того, звертайте увагу на моделі, що мають антипригарне покриття.

Режими


Існують медленноваркі з різними режимами. Є моделі з програмами для гасіння капусти або варіння джему. Якщо вам не потрібні ці функції в повсякденному використанні, то варто вибрати більш оптимальну модель за співвідношенням «ціна-якість».

Крім того, важлива інформація для господинь! При наявності медленноваркі ви зможете порадувати своїх домашніх різними суфле або пудингами. Однак, пам'ятайте, що не варто залишати їжу в медленноварке після приготування більше, ніж на дві години. Виняток - птах. Страви з птиці можна тримати в приладі максимум годину.

Відкладений старт


Функція відкладеного старту так само має значення, якщо вам необхідно, щоб їжа була свіжоприготованою до приходу гостей або збору сім'ї. Однак, в такому випадку потрібно знати приблизний час приготування продукту.

Існують і певні правила готування в медленноварке:

Каструля-вкладиш повинна бути ідеально чистою перед початком приготування. Води рекомендується додавати в два рази менше, так як в медленноварке вона майже не випаровується. Врахуйте, що блюдо, на яке у звичайній духовці йде 1,5 години, в медленноварке йде не менше 6 годин. Не заглядайте часто під кришку, краще, якщо вона буде герметично закривати каструлю. Найменше часу йде на приготування морепродуктів, більше - на овочі.

Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий