четверг, 15 ноября 2012 г.

Планшет для дітей. Порівняльний огляд дитячих планшетів


Планшет для дітей. Порівняльний огляд дитячих планшетів


Навіщо дитині планшет? Однозначної думки з приводу користі / шкоди планшетних комп'ютерів для дітей у психологів і педагогів немає. Все-таки, діти ростуть в оточенні сучасних технологій, і зовсім обмежувати модні гаджети для них не має сенсу. Однак, поки дитині не виповнилося двох років, краще бути вимазати від верхівки до п'ят справжнім пластиліном або гуашшю, аніж мати під подушкою комп'ютер. Таким чином, розвивається моторика, кольоровідчуття, та й повозитися разом з дитиною буде не зайвим для дорослих.

Тим не менш, не варто зовсім заперечувати розвиваючу функцію дитячих планшетних комп'ютерів. Є багато програм, які «розбудять» у вашій дитині інтерес до математики або музики, допоможуть підготувати ваше чадо до школи. До того ж, що об'єднує всі планшети, призначені для дітей, - це наявність батьківської функції контролю. Батьки самі зможуть встановлювати обмеження у використанні планшета. Це не тільки бажаний вами набір додатків і сайтів, на які може заходити дитина, але і навіть час використання комп'ютера.

В цілому, всі дитячі планшети оснащені необхідними для дитини іграми і додатками, однак, все ж таки є сенс розглянути деякі моделі і відзначити суттєві особливості.

Планшетний комп'ютер Fuhu Nabi 2


Планшетний комп'ютер Fuhu Nabi 2

Цей планшет не так давно з'явився на ринку і був представлений компаніями Fuhu і Toys R Us. Будучи призначеним для дітей, даний девайс має зовсім «недитяча» наповнення. Він має чотирьохядерний процесор NVIDIA з тактовою частотою 1,3 ГГц. На планшеті встановлена ​​новітня ОС Android 4.0. Купивши таку іграшку для своєї дитини, ви знайдете в ньому масу встановлених додатків і ігор. Мабуть, в даному девайсі є суттєва відмінність від інших дитячих планшетів. Звичайно, всі планшети такого роду мають батьківську функцію, що дозволяє обмежити функціонал комп'ютера. Однак, в Fuhu Nabi 2 можна ввести спеціальний код, і перед вами постане звичайний Android-планшет, яким можуть користуватися і дорослі. 7-ми дюймовий дисплей має дозвіл 1024х600 пікселів, також в планшеті передбачені 1 Гб оперативної пам'яті і флеш-накопичувач 8 Гб. Для виходу в Інтернет передбачений модуль Wi-Fi 802.11 b / g / n. Це хороше рішення в своїй ціновій категорії. Корпус планшета захищений червоним прогумованим корпусом, що дозволить уникнути ударів і ушкоджень під час падінь.

Планшетний комп'ютер Meep


Планшетний комп'ютер Meep

У цьому планшетному комп'ютері, так само, як і в Fuhu Nabi 2, встановлена ​​операційна система Android 4.0. У даному планшеті відсутній 3G, проте це легко компенсується наявністю Wi-Fi. Цей гаджет також призначений для дітей від шести років. Його відмінність від Fuhu Nabi в наявності Google Play, в якому можна скачати всі необхідні ігри та програми, тоді як Nabi пропонує свій магазин. Так захоплююче дивитися мультфільми в дорозі, малювати, шукати нових друзів в глобальній мережі або подзвонити бабусі по скайпу! Турботливі батьки завжди зможуть захистити від дитини той контент, який не призначений для дитячих очей. Додаткову безпеку планшетному комп'ютеру Meep забезпечить силіконовий чохол, який ви знайдете в комплекті.

Планшетний комп'ютер Tabeo


Планшетний комп'ютер Tabeo

Планшетний комп'ютер Tabeo працює на базі одноядерного процесора ARMCortexA8 (тактова частота 1 ГГц), обсяг оперативної пам'яті 1 Гб, вбудована пам'ять - 4 Гб, 7-ми дюймовий дисплей має роздільну здатність 800х480 пікселів. Для виходу в Інтернет передбачений модуль Wi-Fi, є слот для microSD карт. Комп'ютер оснащений операційною системою Android 4.0. Так само, як всі інші дитячі планшети, в даній моделі присутня функція батьківського контролю. Це дуже важливо для тих, хто турбується про те, які сайти відвідує їх чадо. А тих, хто не турбується, напевно немає. Мабуть, одна з головних функціональних можливостей планшета Tabeo, - можливість керувати ним дистанційно. Це повинно сподобатися всім батькам, які вирішили придбати своєму чаду таке диво техніки, як планшет. Ця функція дбайливо передбачена виробником на випадок, якщо цікавий дитина постарається обійти встановлену вами захист. А сучасні діти, як ви знаєте, розбираються в техніці набагато краще за батьків. Тому контроль необхідний. Прогумований бампер захистить комп'ютер від падінь.

Планшетний комп'ютер Kurio 7


Планшетний комп'ютер Kurio 7

У планшетному комп'ютері Kurio 7 є додаток MeeGenius, що включає в себе 20 книг. Такий читалки ви не знайдете ні в одному дитячому планшеті! Принципова особливість даного додатку в тому, хто книги читаються вголос, а потрібні слова підсвічуються. Так що вашій дитині не складе труднощів навчитися читати. Звичайно, не без допомоги батьків. Є досить-цікаве додаток Mr Nussbaum. Це арифметичні задачі, спрямовані на розвиток логічного мислення. До речі, виробник тут пропонує власний веб-браузер з дитячим інтерфейсом. Особливість веб-браузера в тому, що якщо з'явиться сумнівна посилання, не призначена для дитячих очей, то браузер її заблокує.

Такий планшет, на відміну від попередніх моделей, розрахований на більш широку вікову аудиторію: від 4 до 14 років. Для включення батьківського контролю не потрібно встановлювати додатковий контент.

Планшетний комп'ютер PlayPad2


Планшетний комп'ютер PlayPad2

Планшетний комп'ютер PlayPad 2 працює на базі двоядерного процесора Vimicro882 ARM Cortex-A8 (1-1,2 ГГц), має 512 Мб оперативної пам'яті і 4 Гб вбудованої флеш-пам'яті. 7-ми дюймовий TFT-дисплей має роздільну здатність 800х480 пікселів. Планшет працює на операційній системі Android 4.0. Примітно, що на відміну від всіх інших дитячих планшетів, усі додатки в даній моделі рознесені по 4 категоріям. Це «Граємо», «розвивати», «Вчимося» і «Мої додатки». Ігрові програми дозволяють розслабитися в перервах між навчанням, розвиваючі додатки включають в себе розвиток моторики рук, карткові ігри, розмальовки. Ваша дитина навіть зможе зняти про себе фільм! Додатки в розділі «Вчимося» дозволять освоїти ази математики, навчитися рахувати і навіть розмовляти англійською мовою!

Як і в інших планшетних комп'ютерах, функціональність можна розширити за рахунок завантажуваних додатків. Та ж функція батьківського контролю, що дозволяє захистити вашу дитину від небажаного контенту. В общем-то, ніяких істотних відмінностей від вже існуючих моделей дитячих планшетів. Однак, поділ додатків по тематичних групах вельми продумано. Інтерфейс планшета вельми привабливий, простий і зрозумілий кожній дитині.

Планшетний комп'ютер Pulwin


Планшетний комп'ютер Pulwin

Даний планшет працює на базі процесора Boxchip A10. Дисплей з діагоналлю 7 дюймів має дозвіл 800х480 пікселів. Об'єм оперативної пам'яті 512 Мб. Об'єм вбудованої флеш-пам'яті 4 Гб. Є також роз'єми mini-USB, USB, HDMI, microSD, навушники (3,5 мм). Власне, стандартна модель з функцією «батьківського контролю». Однак, в даному випадку виробник пропонує так само на вибір кольору корпусу: чорний, білий, синій, рожевий або навіть жовтий. Можлива й комбінація кольорів. У планшетному комп'ютері Pulwin предустановлени необхідні додатки, але весь додатковий контент можна завантажити самостійно. В общем-то, стандартний планшет без яких-небудь яскраво виражених особливостей. Девайс призначений для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Однак, враховуючи розвиток сучасного світу, не дивуйтеся, якщо вашому третьокласників ця іграшка буде нецікава, і він попросить купити йому Айпад.

Що об'єднує дитячі планшети? Невисока ціна, цілком допустима для того, щоб подарувати таку іграшку малолітньому чаду. Найчастіше, планшети такого роду захищені прогумованим корпусом або спеціальним чохлом, так як цікаві діти люблять все пробувати не тільки на зубок, але і на міцність. Безліч передвстановлених розвиваючих і навчальних програм і, звичайно, «батьківська функція». Те, що, власне, і робить дитячий планшет призначеним для цієї аудиторії. Як правило, планшети призначені для дітей від 4-5-ти років.

Чим різняться дитячі планшети? Перш за все, процесором. З усіх представлених вище моделей найпотужніший у Fuhu Nabi 2. Що не кажи, а він таки чотирьохядерний. Відрізняються планшети і об'ємом пам'яті, зовнішнім виглядом. Однак, «начинка» і все найбільш істотне особливих відмінностей не має.

Змінюється час, змінюються і іграшки. Епоха фломастерів, паперових літачків, дерев'яних солдатиків повільно, але вірно підійшла до кінця. Добре це чи погано, поки незрозуміло. Ясно одне: живого спілкування модні гаджети не замінять, тому головне тут - не захоплюватися. Ніхто, крім батьків, не розповість дитині, що таке добре, а що таке погано. Але все-таки доводиться визнати, що дітям зараз більше цікаві занедбані світи, ніж гра в лапту або хованки. Завдяки тому, що на ринку з'являється все більше моделей, вибрати те, що припаде до душі вашій дитині не складе труднощів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий