четверг, 15 ноября 2012 г.

Планшети дитячі. Купуємо планшет дитині


Планшети дитячі. Купуємо планшет дитині


Планшетні комп'ютери з кожним днем ​​все більш міцно займають свою нішу на електронному ринку. Вони користуються зростаючою популярністю, в першу чергу, завдяки своїй компактності. Серед них виділяються планшетний ПК і Інтернет-планшет. Перший - це практично повноцінний комп'ютер для дому, до якого також можна підключити клавіатуру, мишу і використовувати його в якості ноутбука, а другий орієнтований здебільшого на роботу з додатками та веб-серфінг. Але який би тип планшета ви не обрали для себе, купуючи даний пристрій дитині, слід бути особливо уважним.

Вибір дитячого планшета грунтується на кількох чинниках. І для того, щоб така покупка змогла порадувати не тільки вашої дитини, але і вас, як батька, - ці фактори потрібно враховувати. У даній статті я пропоную розібратися з даним питанням більш детально. І так, купуємо планшет дитині.


Дитячий планшет повинен бути зручним і безпечним

Корпус


Дорослі споживачі, вибираючи небудь, часто звертають увагу на зовнішній вигляд майбутньої покупки. У деяких випадках це цілком з'ясовно, а в разі вибору дитячого планшета - це з'ясовно подвійно. І зовсім не тому, що дитині потрібно обов'язково купувати щось яскраве і з картинками, немає. Дитячий планшет цілком може бути однотонним. Тут найголовніше - зручність і безпеку. Під зручністю корпусу маються на увазі його розміри і вага, а так же розташування основних кнопок. За безпеку може відповідати прогумований або особливо міцний корпус, який буде гарантувати тривалу роботу пристрою в безтурботних моментах життя дитини. «Покрутивши-покрутивши» планшет, приступаємо до його технологічною начинці.

Процесор


Процесор дуже важливий. У планшетников (тим більше, дитячих) він, звичайно ж, не настільки потужний, як у сучасних ПК, але деяка потужність тут все ж необхідна. Для простих завдань, для пошуку рішень деяких питань в Інтернеті, для вивчення різної художньої (і не дуже) літератури цілком підійдуть моделі з процесором в 600-800 МГц. Ну а якщо ваша дитина захоче ще і дивитися мультфільми, освітні передачі, грати на дозвіллі в ігри і т.п., тоді процесор вже точно не повинен бути слабшим 1ГГц.

Пам'ять


Під пам'яттю зазвичай мається на увазі пам'ять оперативна і вбудована. Перша відповідає за швидкодію планшета. Як правило, 1Гб «оперативки» більш ніж достатньо для вирішення всіх необхідних завдань, на які розрахований дитячий планшет. Вбудована ж пам'ять визначає кількість всілякої інформації, яке здатне зберігати пристрій. Від вбудованої пам'яті відштовхується і загальна вартість планшетника. Але так як більшість моделей володіють роз'ємом для карт пам'яті, то пам'ять завжди буде можна розширити зручно і не дорого.


Дитячий планшет Fuhu Nabi 2

Екран


Діагональ екрану планшета може бути і 4 дюйми, може і 11. Але, вибираючи дитячий планшет, економити на його розмірах все ж не варто. 7-10 дюймів цілком підійде для того, щоб дитина змогла з комфортом для очей працювати на пристрої. Також, крім діагоналі, зверніть увагу і на дозвіл пристрою. Рекомендую не купувати планшети з дозволом нижче 800х480 пікселів (при діагоналі від 7 дюймів і вище), адже чіткість картинки - одне з основних якостей хорошого планшета для дитини.

Додатково


Будь дитячий планшет повинен мати функцію батьківського контролю, щоб дорослий завжди міг не тільки бути в курсі того, чим займається його чадо, працюючи з пристроєм, але і контролювати вихід в Інтернет, ставити заборони на відвідування небажаних ресурсів і т.п. У поважаючої себе моделі обов'язково будуть присутні розвиваючі ігри та сервіси, розраховані на дитяче дозвілля, проведений з користю. Перед покупкою дитячого планшета уточніть, на яку вікову аудиторію він розрахований. Погодьтеся, не кожен 10-річна дитина буде радий отримати в подарунок пристрій для дошкільнят.

На цьому, мабуть, все. Як ви могли переконатися, вибрати дитячий планшет сьогодні не так вже й важко. Благо, виробники рідко допускають значні недоліки в своїй продукції і намагаються випускати пристрої, орієнтовані виключно на дітей. Але, як би там не було, допомога фахівця в питанні правильного вибору ніколи не буде зайвою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий