воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Дитячий планшет. Чим він відрізняється від дорослого, або який планшет купити дитині?


Дитячий планшет. Чим він відрізняється від дорослого, або який планшет купити дитині?


Ні для кого не секрет, що початковий рівень знань для дітей, крім батьків, надають дитячий садок і школа. Але всі інші навички, які виходять за рамки навчальної програми, дитині доводиться освоювати самому. Ще кілька років тому для подібних цілей батьки вдавалися до послуг репетиторів, закуповувалися товстенними книгами, записувалися на факультативні заняття, і т.д. і т.п. У наш же час на зміну всього цього прийшов Інтернет, а слідом за ним - інноваційні високотехнологічні пристрої. Зрозуміло, мало що може замінити спілкування з викладачем-професіоналом, який володіє багаторічною практикою. Але, погодьтеся, що можливості всесвітньої павутини часто перевершують будь-якої людини, наскільки б великими не були його знання. У сучасної дитини немає необхідності просиджувати за кілька годин у шкільній або міській бібліотеці, розклавши навколо себе різні енциклопедії та спеціальну літературу. Всю необхідну інформацію тепер він зможе запросто отримати просто перебуваючи за комп'ютером, який підключений до Інтернету. Саме тому зручні ПК, стильні ноутбуки та красиві планшетники так затребувані сьогодні. Адже завдяки подібним пристроям будь-яка дитина отримує можливість освоїти навколишній світ набагато швидше.

Звичайно ж, кожне з вищезазначених пристроїв має свої певні переваги. Але в останні роки популярність саме дитячих планшетних комп'ютерів практично «б'є всі рекорди». Дитячим планшетам не потрібна тверда поверхня для установки, вони вкрай практичні і зручні в роботі. Крім цього, будь-яка дитина, маючи планшет, тепер не повинен носити з собою важку сумку або портфель, куди б раніше він поміщав численні книги і щоденники. Планшетник може замінити йому відразу і художню літературу, і енциклопедії, і органайзер, і записну книжку. Ну, а про те, що сей модний гаджет також є скарбницею цікавих ігор і коморою особистих думок, - говорити не варто. Володіючи масою всіляких функцій, дитячий планшет покликаний стати справжнім помічником дитині не тільки в повсякденному, «навчальної» життя, але й завжди стане у пригоді під час відпочинку для цифрових розваг.

На сучасному ринку планшетні комп'ютери зустрічаються в самих різних варіаціях, призначені для самих різних вікових груп. Звичайно ж, є моделі, які, завдяки своїй універсальності, можуть підійти не тільки дорослому, але і підлітку. Але є й такі певні планшетники, які виробляються і призначені винятково для дитячої аудиторії. Чим відрізняється дитячий планшет від дорослого, якими функціями володіє кожний з них, як не зробити помилку при виборі планшета для дитини - все це ми спробуємо обговорити далі.

Пропонуємо, так би мовити, для наочності «зіштовхнути лобами» дві практично рівноцінні за вартістю моделі: дитячий планшет Fuhu Nabi 2 і, виконаний в більш строгому корпусі, планшет RoverPad 3W 10 від Rover Computers.



Fuhu Nabi 2 - нове дітище американської компанії Fuhu. Працюючи на операційній системі Android Ice Cream Sandwich (Android 4.0), даний гаджет володіє чотирьохядерним процесором-на-одному-чіпі Nvidia Tegra 3 з частотою 1.3 Ггц. 7-дюймовий дисплей має дозвіл 1024х600 пікс., А фронтальна камера - 2 Мпікс. Оперативна пам'ять дорівнює 1 Гб, а вбудована флеш-пам'ять - 8 Гб. Причому, за допомогою відповідної карти пам'яті її можна розширити до 32 Гб. Бути завжди на зв'язку допоможе модуль Wi-Fi 802.11 b / g / n, а пріконектіться до цифрового світу пристроїв - роз'єми microUSB і Mini HDMI. Зовсім не дитяча начинка, чи не так?


десткое планшетний комп'ютер Fuhu Nabi 2

Перейдемо до другого «учаснику». Планшетний комп'ютер RoverComputers RoverPad 3W10 - це, безумовно, досить функціональний і стильний пристрій, який напевно скрасить життя будь сучасній людині. Будучи відносно недорогим, даний планшет працює на ОС Android 4.0, володіє потужним двоядерним процесором Cortex A8 (частота 1.2 ГГц) і оперативною пам'яттю в 512 Мб. Дисплей в 10 дюймів має дозвіл 1024x600. Вбудована пам'ять - 8 Гб, яку так само можна розширити. Модуль Wi-Fi, HDMI, USB ... в RoverPad 3W10 практично ті ж можливості, що і в Fuhu Nabi 2. Але чому ж тоді їх основні відмінності?


планшетний комп'ютер Rover Computers RoverPad 3W10

Звичайно ж, багато змогли помітити, що в плані продуктивності RoverPad 3W10 трохи поступається Fuhu Nabi 2. Додаткові два ядра і ще 512 Мб оперативної пам'яті зайвими не будуть. До того ж, ми трохи не забули згадати про фронтальної камері планшета RoverPad, який в даному випадку також програє за характеристиками, адже в битві між 0,3 Мпікс (а саме стільки має одна з останніх моделей RoverComputers) проти 2 Мпікс - переможець очевидний. З основних переваг RoverComputers RoverPad 3W10 - розмір його екрана. Різниця між 10 і 7 дюймами очевидна. Але при цьому однакове дозвіл дисплеїв дає привід говорити про те, що зображення при меншому діагоналі буде більш чітким у Fuhu Nabi 2.

Зрозуміло, всі вищеописані технічні характеристики не дуже критичні. Обидва планшета - що дитячий, що дорослий - зі своїми головними обов'язками справляються приблизно однаково. Так, RoverPad 3W10 трохи слабший, але і екран Fuhu Nabi 2 значно менше. Але все ж, якщо ви запланували купити своїй дитині планшет, то кращим вибором в даному класі пристроїв стане саме Fuhu Nabi 2. І далі ми розберемося, чому це так.

Планшетний комп'ютер Fuhu Nabi 2 в дитячих руках абсолютно безпечний і надійний, тому що має спеціальний захищений корпус, яскраві кольори якого обов'язково залучать додатковий інтерес дитини. Але найголовніше, що «дитячим» даний планшет робить не тільки його корпус. Fuhu Nabi 2 начинений спеціальними розважальними та освітніми іграми. Інтерфейс гаджета Monarch OS приховує не тільки більшу частину «Андроїда», але і абсолютно недоречний контент в Інтернеті. Крім цього, тут за умовчанням відсутні встановлені Google-додатки (включаючи маркет Google Play), і дитина, починаючи роботу з планшетом, переходить в спеціальну оболонку, яка значно спрощує навігацію та дає можливість батькам вести контроль над всіма діями свого маленького користувача. Але останнім, до речі, не варто засмучуватися з приводу обмеженого використання: якщо раптом один із батьків вирішить користуватися повноцінним планшетом, то йому достатньо буде ввімкнути батьківський режим «Mommy / Daddy Mode».

Як ви змогли переконатися, дитячий планшет часто мало чим поступається дорослому, а в деяких випадках може і помітно випереджати. Зрозуміло, таких гігантів, як той же iPad, в порівняння ставити поки не доводиться. Але якщо вибирати недорогий планшет і вибирати його для дитини, то подібний Fuhu Nabi 2 гаджет зможе стати йому справжнім і, що важливо, безпечним помічником. Адже кожен планшетний комп'ютер з позначкою «дитячий» надає не лише доступ до необхідних освітніх ресурсів і розвиваючим іграм, але і розрахований він саме на дітей, зі всіма витікаючими звідси зручностями та заходами безпеки. І це стосується не тільки розглянутої нами моделі Nabi 2. Це можуть бути такі планшети як Pulwin, PlayPad 2, Kurio 7, Meep і т.п. Вибір, як завжди, за вами. Але найголовніше, - пам'ятайте, що будь-яка електронна новинка не замінить спілкування з батьками. Дитячий планшет - це лише доповнення до загального розвитку дитини в умовах сучасної, високотехнологічної життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий